Появи се новата Niva

Появи се новата Niva

В средата на март тази година стана ясно, че заради финансовата криза в Русия местната дилърска мрежа на марките в състава на General Motors ще бъде преструктурирана. Тогава бе обявено също, че съвместното предприятие GM-АвтоВАЗ ще продължи да произвежда Chevrolet Niva, но се отказва от следващото поколение на всъдехода, а започналото строителство на нов завод се отменя.

На фона на тази информация папараци съвсем неочаквано засякоха новата Niva. Колата се появи по пътищата на Европа, но все още е покрита с тежък камуфлаж, така че не е ясно как точно ще изглежда и дали ще прилича на концепта (снимката най-горе), показан на салона в Москва, но е ясен знак, че по новото поколение на Niva се работи и нещата явно са на финалната права.
Въпреки тежката маскировка мнозина експерти в бранша са на мнение, че колата ще е доста сходна с прототипа от салона в Москва през 2014-а. От новите снимки се вижда, че резервната гума отново ще е позиционирана отвън на петата врата. Почти ясен е и основният агрегат за модела. Той по всяка вероятност ще е дело на концерна PSA Peugeot Citroen.

Моторът ще е с работен обем 1.8-литра, а мощността му ще е 135 конски сили. Максималният въртящ момент на този агрегат е 170 Нм. Очакваната поява на новото поколение Chevrolet Niva обаче е обвързано с наложителни заеми. От къде ще дойдат те и кога серийната версия ще се появи на бял свят все още не се знае, но най-вероятно нов Chevrolet Niva ще има.

Тагове:

Източник: ФАКТИ