Двуетажни автобуси с нулеви емисии тръгват по улиците на Лондон

Двуетажни автобуси с нулеви емисии тръгват по улиците на Лондон

Общественият транспорт в Лондон ще стане по-екологичен, след като първите в света, специално произведени двуетажни автобуси с нулеви емисии тръгнат по улиците на британската столица, пише Gizmag.

Новината беше съобщена от кмета Борис Джонсън по време на конференцията Clean Bus Summit, в рамките на която 24 града от целия свят поеха ангажимент да започнат да използват автобуси с ниски емисии.

От години лондонските власти работят в името на едно “по-зелено” бъдеще. През 2009 година бяха представени първите хибридни автобуси и сега в града се движат над 1300 такива превозни средства. Сега вече е време за следващата голяма стъпка. Новите напълно електрически автобуси са произведени в сътрудничество с BYD – компания, която разработва технологии за интегриране на достатъчно батерии в автомобили с нулеви емисии, за да се осигури достатъчно мощност.

Точната дата все още не е обявена, но първите двуетажни автобуси с нулеви емисии се очакват в Лондон през октомври и ще обслужват линия номер 16, която минава между Виктория Стейшън и Крикълууд. 24-те градове, участвали в конференцията, планират обновят автомобилните си паркове с общо 40 хиляди автобуса със свръхниски емисии до 2020 година.

Тагове:

Източник: EXPERT.BG