Пътуващите вече могат да шофират в двете посоки по изцяло ремонтираните участъци на АМ „Тракия“

Пътуващите вече могат да шофират в двете посоки по изцяло ремонтираните участъци на АМ „Тракия“

Пътуващите вече могат да шофират в двете посоки по изцяло ремонтираните участъци на АМ „Тракия“ между 78-ми и 90-ти км. По-рано днес трафикът преминаваше по ремонтираното платно в посока Пловдив и се извършваха довършителни дейности в платното към София, но нямаше образували се задръствания.

Напълно възстановено в двете посоки е и движението между 5-ти и 10-ти км, от км 63+600 до км 66+700 и от км 67+430 до 69+600 на автомагистралата.

За повишаване на безопасността на движение при засиления трафик в края на работната седмица и по-голяма пропускливост на инфраструктурата в района на виадуктите с ремонт на АМ „Тракия“ всеки петък – от 3 юли, ще има по две летни за движение в посока София – Пловдив и една към София. На същите съоръжения всяка неделя – от 5 юли, ще има по две ленти към София и една към Пловдив.

Две ленти за пътуване в посока Варна и една към София има всеки петък в района на виадуктите „Елешница“, „Бебреш“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“ на АМ „Хемус“.

Тагове: ,

Източник: АПИ